Logo-1
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

در مصاحبه استخدامی چه سوالاتی بپرسیم؟

مصاحبه، استخدام و پرسیدن سولات مناسب و انتخاب فرد شایسته یکی از مهمترین وظایف یک مدیر است.
در مقاله قبلی در مورد انواع  نیروهای انسانی و مراحل اولیه استخدام صحبت کردیم. اگر آن مقاله را نخوانده اید پیشنهاد می کنم ابتدا مقاله یک مدیر حرفه ای چگونه افرادی فوق ستاره استخدام می کند؟ را بخوانید و سپس شروع به خواندن این مقاله کنید.
هدف از مصاحبه، استخدام افراد فوق ستاره و نیمه ستاره هست.افرادی که مهارت و شایستگی لازم و کافی جهت کار کردن در سازمان مورد نظر را داشته باشند و کمک کنند تا شرکت به اهدافش پیدا کند.
طبق آمارها یک سوم افرادی که در یک شرکت و سازمان استخدام می شوند شایستگی لازم و کافی برای  کارکردن در آن سازمان را ندارند.بنابراین مدیران ارشد باید توجه دقیقی به مبحث استخدام و اخراج داشته باشند.

فرایند 5 مرحله ای استخدام و مصاحبه

1) مصاحبه تلفنی

در مقاله قبل گفتیم برای استخدام افراد فوق ستاره و نیمه ستاره پیش شرط قرار دهید. پیش شرط مثل ارسال رزومه به ایمیل ، تحقیق در مورد موضوعی و.. می تواند باشد.
در مصاحبه تلفنی ابتدا رزومه ها را بررسی می کنیم و افرادی که صلاحیت کافی را ندارند(تجربه  حقوق و دستمزد ویا رزومه قوی ندارند) را حذف می کنیم و از بین افراد باقی مانده ابتدا یک مصاحبه تلفنی می گیریم واز این بین افراد واجد شرایط را برای مصاحبه حضوری دعوت می کنیم .
لازم نیست به عنوان یک مدیر حتما خودتان مصاحبه تلفنی را انجام دهید می توانید با مشخص کردن معیارهای قبولی و آموزش و تفویض اختیار به منشی یا مدیران میانی این کار را انجام دهید.
به طور کلی برای انجام مصاحبه تلفنی باید کارهای زیر را انجام دهید:
1) سوالات را از قبل آماده کنید.
2) از نرم‌افزارهایی مانند اکسل برای وارد کردن اسامی کارجویان و سوالاتشان استفاده کنید.
3) خودتان را معرفی کنید.
4) از کارجویان سوالات یکسان بپرسید.
5) از پاسخ‌هایشان یادداشت بردارید.
6) سوالات نهایی را بپرسید.
7) در صورت قبولی و تایید در مصاحبه تلفنی زمان مصاحبه حضوری با کارجویان برتر را تعیین کنید.

در مصاحبه تلفنی چه سوالاتی از کارجویان بپرسیم؟

در ادامه سوالات مهمی که می‌توانید در مصاحبه تلفنی از کارجویان بپرسید را فهرست کرده‌ایم:

1) دلیل تمایل‌تان برای ترک محل کار فعلی‌تان چیست؟

دانستن دلیل تمایل کارجو برای ترک محل کار بسیار مهم است زیرا اگر به دلیل مشکلی باشد که در شرکت شما نیز وجود دارد، احتمالاً شرکت شما جایگزین مناسبی برای کارجو نخواهد بود.

2) تا به امروز چه دستاوردهایی داشته‌اید؟

پرسیدن این سوال ارتباط مستقیمی با موقعیت شغلی دارد. با این حال شما می‌توانید مفهوم این سوال را به نوعی از همه کارجویان بپرسید. هدف از مطرح کردن این پرسش این است که کارجو یکی از دستاوردها یا پروژه‌‌های موفقی که انجام داده است را به شما معرفی کند. پاسخ کارجو دیدگاه خوبی نسبت به مهارت‌های او در اختیارتان قرار می‌دهد.

3) دیگران چه اشتباهاتی در این شغل انجام می‌دهند؟

اگر کارجو نتواند برای این سوال مثالی بیاورد، به این معنی است که خودشان هم متوجه اشتباهات یا کاستی‌های موجود در کارشان نیستند. یک پاسخ خوب باید اشتباهات رایجی که در این موقعیت شغلی اتفاق می‌افتد را گوشزد و حتی به چند مورد استثنا نیز اشاره کند.

4) محصول یا سرویس هیجان‌انگیزی که به تازگی استفاده کرده‌اید را معرفی کنید

این سوال به نوعی با سوال قبلی در ارتباط است. هدف اصلی از مطرح کردن این پرسش این است که کارجو مثالی از حوزه کاری خود نام ببرد تا کارفرما متوجه شود که آیا با ترندهای روز آشنا هستید یا خیر

قدم بعدی چیست؟

حال که مصاحبه تلفنی‌تان را انجام داده‌اید، زمان آن است که پاسخ‌ها را بررسی کرده و با معیارها و استانداردهای مجموعه‌تان مقایسه کنید. در نهایت به فهرست کوتاهی از کارجویان باکیفیت برای مصاحبه حضوری خواهید رسید. اکنون می‌توانید با ارسال ایمیل به کارجویان یا تماس با آن‌ها از ایشان برای شرکت در جلسه مصاحبه  حضوری دعوت نمایید.

2)سوالات کتبی

بعد از اینکه کارجویان با کیفیت را برای مصاحبه حضوری دعوت کردید در این مرحله کارجویان باید ابتدا فرم  پرسشنامه استخدامی را پر کنند و به سوالات فرم پاسخ دهند.
مهمترین سوالات پرسشنامه استخدامی
1) اطلاعات کلی
مشخصات شناسنامه ای، ادرس تلفن محل زندگی،ادرس و تلفن محل کار های قبلی، دلیل خروج از محل کارهای قبلی، میزان تحصیلات
خیلی از کارجویان رزومه ای آماده کرده اند و  به کارفرما ها ارسال می کنند در این مرحله نیاز است پرسشنامه استخدامی را با رزومه کارجو مقایسه کرد.
2) میزان مهارت ها
کامپیوتر و اینترنت، زبان خارجی  و مهارت های مورد نیاز شرکت
3) علاقه مندی های شخصی
4) مهمترین نقاط قوت و ضعف کارجو
5)بزرگترین دستاوردهایش در کارهای قبلی
6) به چه دلیل فردی مناسب است و باید استخدام شود
7) بهترین و بدترین روزهای کاری
8)چند سال کار خواهید کرد
از این دسته از سوالات در داخل پرسشنامه استخدامی می آوریم و از کارجو می پرسیم.
بعد از اینکه کارجو  فرم را تکمیل کرد وارد فرایند بعدی یعنی مصاحبه حضوری می شویم.
 

3)مصاحبه حضوری

در مصاحبه حضوری ابتدا فرم مصاحبه تلفنی، پرسشنامه استخدامی و رزومه را بررسی می کنیم تا بفهمیم تناقضی وجود دارد یا خیر  اگر تناقض زیادی وجود داشت همان جا کارجو را رد می کنیم و اصلا زمانی را برای مصاحبه با او نمی گذاریم  و اگر همه شرایط مناسب بود وارد مصاحبه حضوری می شویم.
در فرایند مصاحبه حضوری هدف یافتن الگوی شخصیتی و رفتاری کارجو یا مصاحبه شونده است و تنها راه برای شناخت الگوی رفتاری و شخصیتی مصاحبه شونده این است در مورد گذشته و عملکرد او در گذشته بپرسید.
خیلی از مدیران و کار آفرینان این مرحله را اشتباه می کنند و اغلب در مورد آینده و اینکه اگر استخدام شدند در این شرکت چه کارهایی را باید انجام دهند می پرسند در حالی که عملکرد گذشته فرد بهترین شاخص برای عملکرد آینده آن فرد است.
می توانید سوالاتی در مورد

  • گذشته فرد
  • تجربیات گذشته
  • بزرگترین شکست و موفقیت
  • چه کارهایی در محل کارهای قبلی او را ناراحت کرده است.
  • چه مواقعی انگیزه ای برای کار کردن در محل کارهای قبلی نداشته است
  • هنگامی که بی انگیزه شده اند چه کاری انجام داده اند

بپرسید و حتی از فرد مورد نظر امتحان عملی بگیرید.
مثلا اگر فروشنده است می توانید یک محصول به او بدهید و بگویید به من بفروش تا کارجو را یک تست و محک بزنید.

4)بررسی متقاضیان

بعد از مصاحبه حضوری  یک بار دیگر رزومه ها و مواردی که یادداشت کرده اید را بررسی کنید،با محل کارهای قبلی تماس بگیرید و رزومه و معرف ها را بررسی کنید ،خیلی وقت ها در این مرحله متوجه می شوید افرادی مدارک نامعتبر ارائه کرده اند.
حداقل با سه نفر از معرفان و محل کارهای قبلی تماس بگیرید و در مورد عملکرد کارجو و اینکه آیا این فرد را دوباره استخدام می کنند بپرسید. پاسخ آنها ارزش داوطلب را مشخص می کند.
 

5)مصاحبه دوم برترین ها

در این مرحله یک بار دیگر با کارجویان مصاحبه کنید اساس این مرحله صحبت در باره حقوق، قوانین و شرایط سازمان،شرح شغل و وظایف کارجو،انتظاراتی که مدیر از کارجو دارد بررسی میزان علاقه و اشتیاق کارجو به کار در این سازمان و پاسخ گویی به سوالات کارجو می باشد.
با رعایت ایت 5 مرحله شما می توانید بهترین افراد را برای کسب و کار خود استخدام کنید.
فرایند استخدام وقت گیر است صبور باشید و بهترین ها را استخدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *