7 نکته کلیدی برای بازاریابی کسب و کار های کوچک
کسبوکارهای کوچک یا کسب و کارهایی که یه تازگی فعالیت خود را آغاز کرده اند به دلیل محدودیتهایی مالی که در بودجه خود دارند، امکان استفاده از روشهای تبلیغات و بازاریابی پرهزینه را ندارند.
بنابراین برای اینکه همراه بازار باشند و حدف نشوند نیاز است با روش ها و تکنیک هایی موثر و کم هزینه شروع به فعالیت بازاریابی و تبلیغات کنند .
در این مقاله به شرح مختصری از این اقدامات می پردازیم..
1) تبلیغات در سایت ها و شبکه های اجتماعی
امروزه استفاده از سایت و شبکه اجتماعی بسیار زیاد شده است. شما می توانید آگهی تبلیغات خود را در سایت های رایگانی مثل دیوار،شیپور یا در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام نشر دهید.
2)یک روش بازاریابی معمولا برای همیشه برای همه کسبوکارها موفق نیست، بنابراین روشهای بازاریابی خود را مرتب عوض کنید و در استفاده از این روشها خلاق باشید
اگر متن آگهی شما عوض نشود، مشتریان شما خسته میشوند، البته خود شما هم از این تکرار خسته خواهید شد. بازاریابی میتواند مفرح باشد بنابراین از مزیتهای استفاده از روشهای متنوع بازاریابی برای برقراری ارتباط با مشتریان با ارزش خود استفاده کنید؛ اما در انتخاب روشهای بازاریابی خود دقت کنید. همیشه برای یک بازاریابی موفق باید بر اساس یک طرح بازاریابی عمل کرد. سعی کنید در طرح بازاریابی خود از روشهای متنوع استفاده کنید. همیشه نظر مشتریان خود را در مورد روشهای به کار برده شده جویا شوید. این نظریات میتوانند موفقیت طرح بازاریابی شما را تضمین کند.
3) کمک به مشتریان برای یافتن محصولات و خدمات مناسب
اگر میخواهید برای مشتری خود بروشور معرفی محصولات را بفرستید، میتوانید بروشور یا کارت محصول یا خدماتی را که فکر میکنید برای مشتری شما مفید است را هم بفرستید. این کار میتواند به مشتری شما در یافتن محصولات مناسب کمک زیادی بکند و مشتری شما را راضی نگه دارد. اگر نگران فروش محصول خود هستید میتوانید قبل از این کار با تولیدکننده آن محصول هماهنگی کنید و از این فرصت استفاده کنید؛ مثلا درصدی از فروش را برای خود در نظر بگیرید یا اینکه تخفیف خاصی را برای مشتری خود از فروشنده بگیرید.
4)جواب تلفنهای خود را متفاوت بدهید
سعی کنید که سفارشهای خاصی را در هر بار جواب دادن تلفن، به مشتری خود ارائه کنید. به عنوان مثال میتوانید بگویید: «روز بخیر؛ من … هستم. از من درباره خدمات جدید سوال کنید.» تماسگیرنده مجبور میشود که از شما در مورد این خدمات سوال کند. بیشتر شرکتها پیامهایی را از پیش ضبط شده دارند که وقتی مشتری پشت خط میماند آنها را برای مشتری پخش میکنند. شما میتوانید این کار را خودتان انجام دهید. از نظر مشتری تفاوتی ندارد که این پیام از قبل ضبط شده است یا اینکه زنده ارائه میشود. برای استفاده از این روش مطمئن شوید که پیام شما برای مشتریان شما جذاب باشد. اگر مشتری شما از راه دور تماس میگیرد، با ارائه آگهیهای طولانی، وقت و پول مشتری خود را به هدر ندهید.
5)استفاده از دستنوشته
سعی کنید در تمام نامههایی که برای مشتری خود میفرستید، از دستنوشته یا مهرهای مخصوص یا برچسبهای خاص استفاده کنید. توجه داشته باشید که دستنوشته روی نامه در اولین بار و اولین نگاه، خوانده میشود. به خاطر داشته باشید این نوشته در صورتی به طور کامل خوانده میشود که خلاصه و کوتاه باشد به طوری که بیننده بتواند آن را در کمتر از ده ثانیه بخواند.
6)یک پیشنهاد فروش برای مشتری خود که تازه از شما خرید کرده است، بفرستید
اگر به عنوان مثال مشتری شما لباسی را از شما خریده است، میتوانید نامهای برای او بفرستید و ضمن تشکر از خرید قبلی به اطلاع او برسانید که برای خرید بعدی به طور مثال از تخفیف 20 درصدی برخوردار است. برای اینکه بتوانید این پیشنهاد را به فروش نزدیک کنید، برای پیشنهاد خود زمان تعیین کنید.
7)خبرنامه
آیا میدانید هزینه فروش به یک مشتری جدید شش برابر بیشتر از فروش به مشتری قدیمی است؟ شما با استفاده از خبرنامه میتوانید بازاریابی خود را بر روی مشتریان قدیمی خود متمرکز کنید. اگر هزینه خبرنامه چاپی برای شما زیاد است، میتوانید با استفاده از پست الکترونیک این کار را با هزینه بسیار پایینی انجام دهید. همیشه در خبرنامه خود میتوانید پیشنهاد فروش ویژهای را به مشتری قبلی خود ارائه کنید.