Logo-1
0

سبد خرید شما خالی است.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

شاخص ارزیابی عملکرد

شاخص ارزیابی عملکردی به ما این را می‌رساند که آیا هدف‌گذاریمان برای سازمان و برندمان درسته بوده یا خیر؟ آیا در مسیر درست و به سمت اهداف تعیین شده در حرکت هستیم یا خیر. با استفاده از این شاخص می‌توانید با اندازه گیری شاخص های کلیدی عملکرد، مشاهده کنید که کدام از اهداف تعریف شده برای کسب و کارتان محقق شده و کدام اهدافتان در مسیر تحقق قرار دارند و نیز کدام یک با مسیر خود فاصله دارد.
در مقاله قبلی از انضباط شخصی گفتیم و اینک در این مقاله سعی داریم شما را با شاخص ارزیابی عملکرد آشنا کرده و با توجه به اهداف سازمانیتان، عملکرد خود و سازمانتان را ارزیابی کنید. پس با ما همراه باشد

شاخص ارزیابی عملکرد چیست؟

شاخص ارزیابی عملکرد یا KEY PERFORMANCE INDICATOR که به اختصار با KPI نیز شناخته می‌شود، شاخصی برای سنجش و اندازه گیری عملکرد است. می‌توان میزان عملکرد کارمند، ساختار، فرآیند اجرایی و نیز اهداف استراتژیک یک سازمان و یا برند را با استفاده از این شاخص بررسی کرد. این شاخص برای هر بخشی می‌توان مخصوص به خود باشد. به عنوان مثال اگر هدف اصلی و استراتژی برندی، سود بیشتر در بازه زمانی مشخصی باشد، در اینجا افزایش حاشیه سود و کاهش هزینه‌های عملیاتی را می‌توان به عنوان شاخص ارزیابی عملکردی حساب کرد و در نظر گرفت.
و یا اگر هدف سازمانی، بهبود و ارتقا خدمات کارکنانش باشد، باید افزایش میزان رضایت‌مندی مخاطبان به عنوان شاخص ارزیابی عملکردی در نظر گرفته شود.

اجزای شاخص ارزیابی عملکردی

برای شناخت بهتر این شاخص، نیاز است تا با اجزای شاخص ارزیابی عملکرد آشنا شد. این اجزا عبارت اند از:

  • ورودی‌ها: ورودی‌ها به ما اطلاعاتی می‌دهند که با استفاده از این اطلاعات، می‌توان فهمید که چه مقدار از چه نوع منبعی و با چه کیفیتی صرف رسیدن به اهداف می‌شود.
  • فرآیند: این جز از شاخص ارزیابی عملکرد، کیفیت فرآیندهای اجرایی بررسی می‌شود.
  • خروجی‌ها: خروجی‌های مربوط به این شاخص نتایج به دست آمده‌ایست که باید ببینیم برای تحقق آنها چقدر کار کرده‌ایم.
  • نتایج: این جز از شاخص، با هدف ارزیابی نتایج حاصل شده تعریف می‌شود.
  • پروژه: این جز از شاخص، مراحل پیشرفت، اتمام و یا حتی نواقص پروژه بررسی می‌شود.

کاربرد یا اهمیت شاخص ارزیابی عملکرد

  1. برنامه ریزی آموزش منابع انسانی و افزایش توانمندی‌ها: با کمک شاخص ارزیابی عملکرد، به سادگی می‌توان به نقاط ضعف کارکنان پی بردو متناسب با این مشکلات و ضعف‌ها، برای آموزش و بهبود توانمدی‌ها برنامه ریزی کرد.
  2. تعیین حقوق و مزایا: این شاخص، می‌گوید که هر یک از کارکنان، مسئولیت خود را به چه نحوی به پایان رسانده و عملکرد کارکنان را بررسی کرده و با این عملکرد، حقوق و مزایایی در نظر گرفته می‌شود.
  3. برنامه ریزی ارتقای جابه‌جایی کارکنان: مهارت و تجربه و بسیاری عوامل دیگری است که با توجه به این مولفه‌ها و با کمک این شاخص است که می‌توان کارکنان را یا جابه‌جا و یا به درجه بالاتری ارتقا و یا حتی اخراج موقت هدایت کرد.
  4. مدیریت پاداش‌ها: انگیزه کارکنان در نتایج کار کارمندان بسیار مشهود است که می‌توان با استفاده از این شاخص، برای این انگیزه، پاداش‌های در نظر گرفت.
  5. تسهیل در امر نظارت و بازرسی: با استنفاده از این شاخص است که می‌توان فعالیت کارکنان را به آسانی مورد بررسی قرار داد.
  6. تدوین خط مشی: با استفاده از این شاخص است که می‌توان برای مولفه‌هایی مثل برنامه‌ریزی شغلی آموزشی و انگیزشی، برنامه‌ریزی آموزشی انجام داد که خود این برنامه ریزی، خط مشی را به وجود می‌آورد.

چگونه شاخص ارزیابی عملکرد را برای کسب و کار خود تعریف کنیم؟

تا اینجا که با مفهموم و کاربرد شاخص ارزیابی عملکرد آشنا شدیم، به سراغ این می‌رویم که چگونه برای کسب و کار خود، این شاخص را تعریف کنیم.
برای تعریف شاخص‌های ارزیابی عمکلرد مناسب در کسب و کار خود، نیاز است مراحل زیر انجام دهید:

  • نتیجه مطلوب شما چیست که این نتیجه مطلوب می‌تواند درآمد، سود، سهم بیشتر از بازار، دانلود و یا … باشد.
  • چرایی اهمیت این نتیجه مطلوب را برای خود بنویسید.
  • روش های ارزیابی خود را که مثلا می‌تواند استفاده از اطلاعات آماری باشد، شرح دهید.
  • چگونه می‌توان بر خروجی تعریف شده اثر گذاشت؟ به عنوان مثال با استفاده از اجرای کمپین‌های تبلیغاتی.
  • اهداف خود را تعریف کنید و مشخص کنید که اهداف تعیین شده مربوط به کدام بخش از سازمان و برند است و مسئول هر بخش را به عنوان پاسخگو مشخص کنید
  • اهدافی که سبب تحقق اهدافتان می‌شود را مشخص کنید.
  • فرآیند تحقق اهداف را هر چند وقت یکبار مورد بررسی قرار دهید، چراکه اینکار باعث می‌شود مشکلات فرآیندها شناسایی شود و در جهت رفع آنها قدم برداشته شود.

معرفی چند دسته مهم از شاخص ارزیابی عملکرد

  • متوسط ارزش سفارشات یا AVERAGE ORDER VALUE: که به صورت اختصار نیز با AOV نیز شناخته می‌شود. برای مثال برای فروشگاه لوازم ورزش، مقدار AOV به میزان 300 هزارتومان است در حالی که برای سایت‌های فروش لوازم آرایشی بهداشتی به میزان 150 هزارتومان می‌باشد.
  • بازدیدکنندگان یکتا: بازدیدکنندگان منحصر به فرد از سایت‌ها می‌باشد و از شاخص‌های مهم در ارزیابی عملکردی برای سایتها به شمار می‌آید.
  • TIME ON SITE: زمان صرف شده در سایت یکی از شاخص‌های کلیدی برای سئو سایت است که می‌تواند از مهم‌ترین عوامل سنجش در ارزیابی عملکرد به حساب آید.
  • نرخ تبدیل: نرخ تبدیل نیز یکی از مهم‌ترین شاخص‌های عملکرد کیفیت سایت و ایمیل مارکتینگ به حساب آورد، که چه تعداد از مشتریانمان بر روی لینک مورد نظر کلیک کرده و نرخ تیدیل آنها به مشتری چقدر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *