Logo-1
0

سبد خرید شما خالی است.


اصطلاح دیجیتال مارکتینگ که با بازاریابی دیجیتال نیز شناخته می‌شود، از حدود دو دهه پیش به عنوان زیرمجموعه‌ی مدیریت بازاریابی و مدیریت تبلیغات نیز شناخته می‌شود. اما امروزه با توسعه فناوری و گسترش استفاده از موبایل، به عنوان دانشی روز و تخصصی شناخته می‌شود. در این مقاله سعی شده است تا تعریفی از دیجیتال مارکتینگ ارائه کرده و بگوییم که چه مباحثی را شامل می‌شود.

 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

بازاریابی دیجیتال همواره هر کاری که در آن از ابزارهای دیجیتال شامل ایمیل و سایت و … با محوریت اینترنت برای اموری چون تبلیغات و نظرسنجی و حتی معرفی محصولات و خدمات استفاده شود، می‌توان به نوعی بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ گفت، اما مرز دقیقی برای تعریف اصطلاح دیجیتال مارکتینگ مشخص نیست و نمی‌توان تعریف دقیقی را ارائه کرد.
اما در سایت مارتک ادوایزر، دیجیتال مارکتینگ را به شرح زیر بیان می‌کند:

بازاریابی دیجیتال، یعنی تمام کارهای بازاریابی که شامل بازاریابی محتوا، سئو، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و … می‌شود تا با انجام این اقدامات بتوانیم استراتژی‌های مختلفی برای رسیدن به مشتریان بالقوه و بالفعل تدوین کنیم.
اما نیل پتل دیجیتال مارکتر معروف هندی که یکی از معروف‌ترین دیجیتال مارکتر برتر دنیا به گفته مجله فوربز است، اصطلاح دیجیتال مارکتینگ را به صورت زیر تعریف می‌کند:

نوعی از بازاریابی محصولات و خدمات است که شامل دستگاه های الکترونیک شده و روی این دستگاه‌ها پیاده می‌شود که هم به صورت آنلاین و همچنین به صورت آفلاین قابل اجراست.

 

بازاریابی آفلاین دیجیتال مارکتینگ

فعالیت های بازاریابی که به صورت سنتی و محیطی، که اگر با استفاده از رسانه‌های جمعی و سنتی باشد، در این دسته قرار می‌گیرند. این فعالیت ها مثل بیلبوردهای الکترونیک، سمپلینگ الکترونیک، تبلیغات رادیو و تلویزیونی، اسپانسر شدن در برنامه‌های رادیو و تلویزیون، پیامکی، کد RQ و …  باشد که یکی از مشکلات این نوع بازاریابی، این است که نمی‌توان برای هرکسی پیام منحصر به خود را ارسال کرد. یکی دیگر از معایب این دست از بازاریابی و تبلیغات، عدم توانایی در سنجش عملکرد این نوع اقدامات است. از همه مهمتر اینکه هزینه فعالیت در رسانه‌های جمعی و بازاریابی اینترنتی به مراتب بیشتر از بازاریابی آنلاین است.

بازاریابی اینترنتی

این نوع بازاریابی، زیر مجموعه بازایابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ است، در حالی که بسیاری از افراد این دو را یکی دانسته، درحالی که اینگونه نیست. بازاریابی اینترنتی، بازاریابی با استفاده از کانال‌ها یا رسانه‌های است که به صورت پیوسته و همیشگی، به اینترنت متصل هستند و زمینه فعالیت در این نوع بازاریابی، فقط بر بستر اینترنت است.

فعالیت ها و ابزارهای بازاریابی دیجیتال

همانگونه که گفته شد، دیجیتال مارکتیگ طیف وسیعی از ابزارها و فعالیت‌ها را شامل می‌شود. برخی از این اقدامات را می‌توان به صورت زیر بیان کرد.

آنالیز و تحلیل داده:  پس از اجرای هر کمپین تبلیغاتی، نیاز است با استفاده از ابزارهای مختلفی مثل گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول و … به تحلیل کمپین مورد نظر پرداخته شود. با تحلیل درست، می‌توان بازدهی کمپین های طراحی شده را افزایش داد و حتی می‌توان کمپین‌های جدیدی طراحی کرد.

بهینه سازی موتورهای جستجو: یکی از مهم‌ترین مسائل برای صاحبان کسب و کارها، نتایج جستجوی گوگل و کسب رتبه‌های بهتر و بالاتر در نتایج جستجو است که با استفاده از انجام اموری در زمینه بهینه‌سازی موتورهای جستجو به این هدف نائل آمد. استفاده از ابزاری مانند MOZ، ALEXA، SEMruch و … می‌توانند کمک بسیاری در زمینه بهینه سازی به دیجیتال مارکترها کنند.

ایمیل مارکتینگ: از آنجایی که اولین ایمیل در سال 1971 ارسال شد، اما بحث ایمیل همچنان داغ و مهم است. این دست از اقدامات یکی از اقدامات مهم و به صرفه دیجیتال مارکتینگ است که نرخ بازگشت سرمایه خوبی دارد.

تبلیغات کلیکی: از خوبی های این روش تبلیغاتی این است که به ازای هر کاربری که تبلیغ را دیده و روی آن کلیک کرده، هزینه تبلیغاتی پرداخت می‌کنید. هزینه تبلیغاتی با تعداد کلیک کاربران ارتباط مستقیمی دارد. و با توجه به بودجه مورد نظر، کلیک دریافت می‌کنید و هزینه می‌پردازید.

تبلیغات در شبکه‌‌های اجتماعی: از آنجایی که امروزه شبکه‌های اجتماعی، بخشی از زندگی بسیاری را شامل می‌شود، می‌توان با استفاده از شبکه‌های اجتماعی، نام برند را در ذهن مخاطبان همیشگی کرد.

انتشار رپورتاژ آگهی: این نوع آگهی، به نوع خاصی از آگهی گفته می‌شود که در قالب یک مقاله یا یک گزارش خبری به مخاطبان عرضه می‌شود و به شکلی است که مخاطب در ابتدا متوجه جنبه تبلیغاتی آن نخواهد شد و به عنوان مطلبی عادی به آن نگاه می‌کند. استفاده از این نوع تبلیغات، تاثیر به سزایی در برندسازی نیز دارد و به جهت دریافت بک‌لینک‌ها، بر سئوی سایت نیز می‌تواند اثرگذار باشد.

اینفلوئنسر مارکتینگ: این نوع بازاریابی یا بازاریابی افراد تاثیر گذار مدتی است رایج شده و از زمینه‌های فعالیت دیجیتال مارکتینگ نیز شامل می‌شود. در این نوع بازاریابی، محصولات و خدمات از زبان افراد اثرگذار معرفی می‌شود.

تولید محتوا: این اصطلاح به منظور تولید محتوای متنی، صوتی و تصویری به منظور برقراری ارتباط با مشتری و آگاه سازی، صورت می‌گیرد. تولید محتوای مفید باعث افزایش اعتماد کاربران به برند خواهد شد و همین اهمیت تولید محتوای خوب را پدیدار می‌سازد.

بازاریابی محتوا: در این نوع از بازاریابی، سعی می‌شود تا محتوا با توجه به فضایی که در آن منتشر می‌شود مخاطب را به خریدار کالا و خدمات تبدیل کند. بازاریابی محتوا تدوین استراتژی‌های لازم برای تولید محتوا را بر عهده دارد و ضمن شناخت مخاطب به تدوین راهکارهای صحیح تولید محتوا برای موفقیت بپردازد.

بازاریابی پیامکی: هدف از این نوع تبلیغات، تبدیل کاربران تلفن همراه به مشتری است و به همین منظور است که از اهمیت بالایی برخوردار است. باید توجه داشت که در تبلیغات پیامکی باید به مخطب احترام گذاشت و به زمان ارسال و شیوه تعامل با مخاطب توجه شود.